AS/EN 9100 menedzsment rendszer kiépítése

A kihívások

A repülés, az űr és a védelem (ASD Aviation, Space, and Defense industry) iparán belül a magas biztonsági szint fenntartása a legfontosabb kihívás. Még a termékek vagy szolgáltatások legkisebb hibái is halálos következményekkel járhatnak. Ez magas elvárásokhoz vezetett az alkatrészek, rendszerek és szolgáltatások minőségével, biztonságával és megbízhatóságával kapcsolatban, amelyeket az Ön vállalatának teljes ASD ellátási láncban el kell érnie. Ezért minden, az ASD területén dolgozó szervezetnek be kell mutatnia elkötelezettségét a minőség és a megbízhatóság mellett.

Mi az AS/EN 9100?

Az AS/EN 9100 az ASD iparágának minőségmenedzsment-szabványa, amelyet az International Aerospace Quality Group (IAQG) tett közzé. Az AS/EN 9100 minőségi szabvány az ISO 9001-en alapul, kiegészítve az ASD szegmensre vonatkozó követelményeket, miközben igyekszik megfelelni az érdekelt felek igényeinek. Az AS/EN 9100 előtt számos vállalat követte a konkurens versengő minőségi dokumentációt és követelményeket, kihívásokat támasztva az ipar számára a végrehajtás és a megfelelés szempontjából.

Miért fontos az AS/EN 9100 az Ön vállalkozása számára?

A versenyelőny megszerzésén és a globális elismerésen túlmenően a tanúsított beszállítók a minőség és a biztonságjelentős javulását érik el, miközben csökkentik a költségeket az értékteremtés során. Ezen kívül kihasználják a továbbfejlesztett folyamatok előnyeit, és folyamatos javulást érnek el. Jelenleg a globális repülőgépgyártók, például a Boeing, az Airbus, a Rolls Royce és a Pratt & Whitney az AS/EN 9100 szabványt kulcsfontosságú tényezőnek tekintik a szállítók kiválasztása és értékelése során.